Όροι Χρήσης

Το Liontosbags.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα με βαλίτσες και είδη ταξιδίου, της ατομικής επιχείρησης με επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΙΟΝΤΟΣ», η οποία εδρεύει στην Αθήνα, Καφαντάρη 48, ΤΚ 11631, ΑΦΜ 078205109 ΔΟΥ ΙΖ’ ΑΘΗΝΩΝ Τηλ 2109012852 Email:

Οποιαδήποτε πρόσβαση του επισκέπτη και κάθε χρήση του υλικού που θα βρει στην ιστοσελίδα της επιχείρησής μας, υπόκειται στους ακόλουθους όρους και προϋποθέσεις χρήσης. Η επίσκεψη στον διαδικτυακό τόπο προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρακάτω.

Χρήση
Η χρήση του διαδικτυακού τόπου πρέπει να γίνεται αποκλειστικά για νόμιμους σκοπούς και με τρόπο που να μην περιορίζει ή εμποδίζει τη χρήση του από τρίτους. Ο επισκέπτης υποχρεούται να χρησιμοποιεί το διαδικτυακό τόπο σύμφωνα με το νόμο, τα χρηστά ήθη και τους παρόντες όρους, και να μην προβαίνει σε πράξεις ή παραλείψεις που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη ή δυσλειτουργία σ’ αυτόν, να επηρεάσουν ή να θέσουν σε κίνδυνο την παροχή των υπηρεσιών του Liontosbags.gr

Πνευματικά δικαιώματα
Σύμφωνα με το Ν.2121/1993, απαγορεύεται η αναπαραγωγή (ολική, μερική ή περιληπτική) ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου της ιστοσελίδας με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό ή άλλο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια του Liontosbags.gr.

Παραπομπές
Ο παρών δικτυακός τόπος εμπεριέχει παραπομπές σε δικτυακούς τόπους τρίτων και το Liontosbags.gr, δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των σελίδων αυτών καθώς και για οποιαδήποτε ζημιά προκύψει από τη χρήση τους,καθώς ο επισκέπτης έχει πρόσβαση σε αυτές με δική του ευθύνη.

Καλή λειτουργία
Το Liontosbags.gr καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλή λειτουργία της ιστοσελίδας, δεν εγγυάται όμως ότι οι λειτουργίες του διαδικτυακού τόπου ή των διακομιστών (servers) θα είναι αδιάκοπες ή χωρίς κανενός είδους σφάλμα.

Τροποποίηση των όρων του παρόντος
Το Liontosbags.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί, προσθέτει, μεταβάλλει το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες του διαδικτυακού τόπου, καθώς και τους όρους χρήσης, οποτεδήποτε το κρίνει αναγκαίο και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

Προσωπικά Δεδομένα
Το Liontosbags.gr σέβεται τα προσωπικά σας δεδομένα και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αποκαλύπτει, δημοσιοποιεί, πωλεί, εκμισθώνει, ανταλλάσσει, ή με οποιονδήποτε τρόπο προβαίνει σε οποιαδήποτε αθέμιτη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων και των πληροφοριών που μας εμπιστεύεστε. Από τα ανωτέρω εξαιρείται η χρήση των στοιχείων σας για φορολογικούς σκοπούς καθώς υποχρεούται δια νόμου να διατηρεί αρχεία δεδομένων για φορολογικούς σκοπούς καθώς επίσης και να τα κοινοποιεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία όποτε αυτό ζητηθεί.

Παραγγελίες
Εφόσον προσθέσετε ένα ή περισσότερα προϊόντα στο καλάθι σας, στο επόμενο βήμα συμπληρώνετε τα στοιχεία σας, επιλέγετε τον τρόπο πληρωμής και τρόπο παράδοσης και καταχωρείτε την παραγγελία. Θα ενημερώνεστε με email για το κάθε στάδιο της παραγγελίας, από την καταχώριση μέχρι την παράδοση στο κούριερ. Στην συνέχεια θα έχετε το tracking number ώστε να βλέπετε που βρίσκεται η παραγγελία σας με το κούριερ, μέχρι να σας παραδοθεί.
Όλα τα προϊόντα που βρίσκονται στο eshop είναι ετοιμοπαράδοτα και η όλη διαδικασία από την καταχώριση της παραγγελίας μέχρι την παράδοση, διαρκεί 2-3 εργάσιμες ημέρες για προορισμούς που δεν είναι δυσπρόσιτοι (χωριά κλπ). Αλλιώς διαρκεί μερικές μέρες επιπλέον.
Σε περίπτωση έλλειψης του προϊόντος που παραγγείλατε ή καθυστέρηση της παράδοσης λόγω ανωτέρας βίας (καιρικών συνθηκών, απεργιών κτλ), θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να μας επιβεβαιώσετε αν επιθυμείτε να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.

Ακύρωση παραγγελίας
Μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας, καλώντας μας άμεσα στο 2109012852 ή μέσω email στο και με την προϋπόθεση ότι δεν έχει παραδοθεί στο κούριερ από εμάς. Αφήνουμε ένα μικρό χρονικό διάστημα 12 ωρών πριν αρχίσουμε να ετοιμάζουμε την κάθε παραγγελία, ώστε να μπορεί ο κάθε πελάτης να την ακυρώσει πριν ξεκινήσει η όλη διαδικασία.

Τρόπος Πληρωμής
Οι τρόποι πληρωμής είναι δύο. Με αντικαταβολή, δηλαδή πληρώνετε με μετρητά στο κούριερ με την παράδοση ή με τραπεζική κατάθεση σε λογαριασμό μας στην τράπεζα. Οι οδηγίες για τον τρόπο που θα επιλέξετε θα σταλούν αναλυτικά στο email σας, όταν κάνετε την παραγγελία σας.

Παράδοση / Κυριότητα / Κίνδυνος
Τα προϊόντα μπορούν να σας αποσταλούν οπουδήποτε εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Τα προϊόντα θα σας αποσταλούν στον τόπο που μας έχετε υποδείξει στην Φόρμα Παραγγελίας με υπηρεσία ταχυμεταφορών (courier).
Η βασική χρέωση για κάθε παραγγελία, είναι:
€5,00 (συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ)
Η κυριότητα των Προϊόντων μεταβιβάζεται μετά την πλήρη εξόφληση ενώ ο κίνδυνος μετατίθεται κατά την παράδοση.

Εγγύηση
To Liontosbags.gr δεν παρέχει εγγύηση ούτε εγγυάται προστασία για προϊόντα τρίτων (προϊόντα που δεν κατασκευάζονται ή/και συναρμολογούνται από ή για λογαριασμό του και τα οποία απλά μεταπωλεί). Για τέτοια προϊόντα θα λαμβάνετε εγγύηση απευθείας από τον κατασκευαστή ή τον παρέχοντα την άδεια χρήσης. Τα προϊόντα που έχουν εγγύηση από τον κατασκευαστή τους και τι καλύπτει η εγγύηση, το αναφέρουν ρητά στην περιγραφή τους.
Το Liontosbags.gr δεν παρέχει εγγύηση ούτε εγγυάται προστασία για καταλληλότητα πωλούμενου προϊόντος για οποιονδήποτε συγκεκριμένο σκοπό.

Επιστροφές Προϊόντων
Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε όλα ή μέρος των προϊόντων που αγοράσατε, εντός προθεσμίας 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που θα τα παραλάβετε. Χρήματα δεν επιστρέφονται, οπότε θα πρέπει να διαλέξετε κάποιο άλλο προϊόν στο ίδιο κόστος ώστε να σας το στείλουμε. Στην περίπτωση αυτή σας επιβαρύνει το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων, αλλά και αποστολής των νέων προϊόντων.
Επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε δηλαδή καινούρια. Χωρίς να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους, και χωρίς να έχουν αφαιρεθεί οι καρτέλες τους, μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο.

Ελαττωματικά προϊόντα
Όταν κάποιο προϊόν είναι ελαττωματικό, αμέσως μόλις το παραλάβετε, ενημερώστε μας και θα σας στείλουμε καινούριο. Όλα τα μεταφορικά έξοδα επιστροφής του ελαττωματικού και αποστολής νέου, θα είναι δικά μας.
Βασική προϋπόθεση να γίνει η αντικατάσταση, είναι να μην έχει χρησιμοποιηθεί το ελαττωματικό προϊόν και να μην έχουν αφαιρεθεί οι καρτέλες. Εάν το προϊόν έχει χρησιμοποιηθεί δεν αντικαθίσταται.
Πρέπει να ελέγχετε προσεκτικά κατά τη στιγμή της παραλαβής της παραγγελίας σας, την κατάσταση των πωλούμενων προϊόντων και το άθικτο της συσκευασίας τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εμφανή ελαττώματα (π.χ. σπασμένο ή σκισμένο εμπόρευμα, κλπ). Στην περίπτωση που διαπιστώσετε κάποιο ελάττωμα πρέπει να επικοινωνήσετε με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα αμέσως μετά την παραλαβή, την ίδια ημέρα ή την επόμενη εργάσιμη στο 210 9012852 ή στο

Ισχύον Δίκαιο – Δικαιοδοσία
Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις χρήσης του Liontosbags.gr , καθώς και οποιαδήποτε τροποποίησή τους, διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σχετικές διεθνείς συνθήκες. Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων καταστεί αντίθετη προς το νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει και αναιρείται από το παρόν, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.

Το παρόν αποτελεί τη συνολική συμφωνία μεταξύ του Liontosbags.gr και του αναγνώστη/χρήστη των σελίδων και υπηρεσιών του και δε δεσμεύει παρά μόνο αυτούς. Καμία τροποποίηση των όρων αυτών δε θα λαμβάνεται υπ’ όψιν και δε θα αποτελεί τμήμα της συμφωνίας αυτής, εάν δεν έχει διατυπωθεί εγγράφως και δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτή.

Η παρούσα Σύμβαση θα διέπεται από το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Δίκαιο, ιδίως τα νομοθετήματα που ρυθμίζουν θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις πωλήσεις από απόσταση και την προστασία των καταναλωτών, και θα υπάγεται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων της Αθήνας.